جراحی ترمیمی پستان
گاهی بانوان بنابه دلایل مختلفی تصمیم می گیرند قسمتی و یا تمام سینه خود را تخلیه کنند؛ از دست دادن سینه ها موجب می شود تا فرد از نظر ظاهری دچار تفاوت هایی با دیگران شود و به دنبال آن برخی اختلالات به ویژه افسردگی و از بین رفتن اعتماد به نفس در فرد ایجاد شود. در این موارد استفاده از جراحی ترمیمی سینه بهترین روش درمان است. هدف از بازسازی پستان باز گرداندن سلامتی و اصلاح تغییرات ظاهری بدن است.
به عنوان مثال زنانی که تحت درمان سرطان سینه قرار می گیرند، از جراحی های بازسازی یا ترمیمی سینه برای بهبود ظاهر سینه ها استفاده می کنند. جراحی ترمیمی سینه راهی برای رهایی از مشکلات در این افراد است که امروزه کاربرد بسیاری دارد. انجام جراحی بازسازي پستان بعد از درمان توده های سرطانی باید توسط جراح و انكولوژيست مورد بررسی و تائید قرار گیرد.
پس به طور کلی ترمیم سینه پس از عمل برداشتن سینه یا جراحات وارد شده بر سینه برای بازسازی یا بازگردانی سینه که تمام یا بخشی از ان با جراحی برداشته شده یا بدشکل شده است قابل انجام است. در واقع ترمیم سینه به دلایل مختلفی توسط افراد انجام می شود.
بازسازی بافت پستان میتواند به دلایل مختلفی از جمله زیبایی و ترمیم زخم صورت گیرد که به دو صورت زودهنگام و تاخیری انجام میشود.
روش های متداول ترمیم پستان
بازسازی پستان با پروتز سینه
پروتز های پستانی به شكل كيسه هايی از جنس سيليكون هستند كه داخل آن می تواند مایع سرم نمكی و يا ژل سيليكون استريل باشد. براي ترمیم سینه ابتدا وسيلهاي به نام “متسع کننده” زير پوست و عضله سينهاي قرار داده می شود. هر چند روز مقداري سرم نمکي داخل آن تزريق ميشود که باعث افزايش حجم آن و در نتيجه اتساع پوست ميشود و پوست جاي کافي براي قرارگيري يک پروتز سینه مناسب را پيدا می کند. سپس متسع کننده با يک عمل جراحي کوچک خارج شده و پروتز سینه به جاي آن قرار ميگيرد.

استفاده از پستان مصنوعی
پستان مصنوعی در بیمارانی کاربرد دارد که نمی توانند از بافت های طبیعی بدن خود استفاده کنند یا نمی خواهند اثر بخیه در جای دیگری از بدن آنها به وجود آید. این روش در بیمارانی که پرتودرمانی روی قفسه سینه داشتهاند به دلیل از دست رفتن خاصیت ارتجاعی پوست روش مناسبی نیست. این روش در خانم هایی که پستان های کوچک تری دارند، مناسب تر است، زیرا در پستان های بزرگ به سختی میتوان فضای درون پستان را پس از عمل جراحی، فقط با پستان مصنوعی پر کرد.
استفاده از پستان مصنوعی همراه با بافت هایی از بدن خود فرد
پستان مصنوعی همیشه به تنهایی برای ایجاد برآمدگی پستان کافی نیست، به ویژه اگر روی قفسه سینه به اندازه کافی پوست وجود نداشته باشد.
استفاده از بافت های بدن فرد به تنهایی
يکي از روش هاي خيلي خوبي که براي بازسازی سينه وجود دارد، استفاده از نسج خود بيمار است. یکی از فواید این روش، این است که پستان ترمیم یافته، طبیعی تر به نظر می رسد. دو نوع از بافت های بدن شامل عضله صاف شکم و عضله پشت قفسه سینه برای این ترمیم استفاده میشوند. در روش استفاده از عضله صاف شکمی، پوست، عضله و بافت چربی از قسمت پایینی شکم به سینه منتقل می شوند تا پستانی جدید ایجاد شود. در خانم های دارای پستان کوچک، روش استفاده از عضله پشت قفسه سینه به عنوان یک جایگزین مطرح می باشد. تکه بزرگی از پوست، عضله و بافت چربی جهت بازسازی و ترمیم پستان جدید مورد نیاز است.
ترمیم با استفاده از تزریق چربی
این روش در موارد خاصی کاربرد دارد و با توجه به تغییراتی که توسط چربی در بافت سینه ایجاد می شود، حتما باید توسط جراح متبحر انجام گیرد تا در پیگیری های مربوط به عود مشکلی پیش نیاید.
نحوه و مراحل بازسازی سینه
ایجاد برآمدگی سینه
نخستین مرحله ایجاد برآمدگی به شکل سینه است. این برآمدگی با استفاده از بافت دیگر بخش های بدن یا با پروتز سینه به وجود می آید.
تقارن سینه
پس از ایجاد برآمدگی نوبت به تقارن سینه می رسد. برجستگی بافتی ایجاد شده در عمل اول برای به وجود آمدن تقارن شکل داده و پیکرتراشی می شود و یا این که در صورت لزوم عمل لیفت یا کوچک کردن سینه روی پستان سالم انجام می شود. مرحله دوم معمولاً ۶ هفته پس از عمل اول برنامهریزی می شود.
بازسازی نوک پستان
بازسازی نوک پستان و هاله دور سینه پس از مراحل شکل گیری برآمدگی و تقارن سینه ها شروع می شود. نوک پستان معمولاً با پیچاندن یا تا کردن و دستکاری پوست روی برآمدهترین بخش سینه تشکیل می شود. ترمیم نوک پستان عملی سرپایی است و با توجه به تکنیک به کار برده شده گاهی در کنار ترمیم هاله دور سینه انجام می شود.
بازسازی هاله دور سینه
آخرین مرحلهبازسازی سینه ترمیم هاله دور سینه است. تاتو یکی از روش هایی است که در این مرحله مورد استفاده قرار می گیرد.
عوارض جانبی جراحی ترمیم سینه
جراحی ترمیم سینه به وسیله قرار دادن پروتز سینه ممکن است شامل خطرات و عوارض متعددی باشد. اما گفتنی است در صورتی که این جراحی توسط جراح متخصص صورت پذیرد، عوارض احتمالی آن به حداقل میزان خود می رسد. این عوارض احتمالی عبارتند از:

- ایجاد ناهماهنگی در ظاهر دو سینه (آسیمتری)
- وجود درد در سینه
- خراب شدن و یا دفرمه شدن پروتز سینه
- روند کند بهبود زخم های جراحی
- مثبت نبودن نتیجه جراحی به گونه ای که جراحی ترمیمی برای در آوردن و جایگزین کردن پروتز سینه لازم باشد.
- ایجاد تغییر در حس سطحی و عمقی سینه
- عفونت و خونریزی بعد از عمل جراحی
- بافت اسکاری که ظاهر سینه ها را به صورت غیر طبیعی تغییر دهد.
- عوارض بیهوشی عمل جراحی ترمیمی پستان
جراحی ترمیمی پستان در موارد بسیار نادر به لنفوم پستان مبتلا شود. علائم این عارضه به صورت بزرگ شدن یک طرفه یا دو طرفه سینه می باشد. درمان این نوع از سرطان بسیار راحت است و در صورتی که پیگیری های به موقع صورت پذیرد، جراح متخصص پروتز سینه را به همراه بافت های آسیب دیده خارج خواهد کرد.
جهت ویزیت و ارتباط بیشتر میتوانید با شماره مطب جناب دکتر علی بخشی تماس حاصل فرمایید.
۰۲۱-۶۶۱۲۶۰۶۵
۰۲۱-۶۶۱۲۶۰۴۴
بدون دیدگاه