مراحل پیشرفت سرطان معده

مراحل سرطان معده

مرحله 0

تومور فقط محدود به لایه ی داخلی معده است که به آن کارسینوم درجا نیز گفته می شود.

 

مرحله 1 شامل یکی از موارد زیر است:

  • تومور فقط زیر مخاط را درگیر کرده است. ممکن است سلول های سرطانی تا حد اکثر 6 غده لنفاوی نیز یافت شوند.
  • تومور لایه عضلانی یا ساب سروز را درگیر کرده است. سلول های سرطانی به غدد لنفاوی یا ارگان های دیگر تهاجم نیافته است.

 

مرحله 2 شامل یکی از موارد زیر است:

  • تومور فقط تا زیر مخاط نفوذ کرده و 7 تا 15 غده لنفاوی را نیز درگیر کرده است.
  • تومور در لایه عضلانی یا ساب سروز بوده و به 1 تا 6 غده لنفاوی نیز تهاجم یافته است.
  • تومور لایه خارجی معده را درگیر کرده ولی به غدد لنفاوی یا ارگان های مجاور نرسیده است.

 

مرحله 3 شامل یکی از موارد زیر است:

  • تومور لایه عضلانی یا ساب سروز را درگیر کرده و به 7 تا 15 غده لنفاوی نیز دست اندازی کرده است.
  • تومور به لایه خارجی معده رسیده و 1 تا 15 غده لنفاوی را نیز درگیر کرده است.
  • تومور ارگان های مجاور نظیر کبد، روده ی بزرگ یا طحال را درگیر کرده ولی به غدد لنفاوی مجاور یا ارگان های دور دست نرسیده است.

 

مرحله 4 شامل یکی از موارد زیر است:

سرطان بیش از 15 غده لنفاوی را درگیر کرده است.
تومور ارگان های مجاور و حداقل یک غده لنفاوی را نیز درگیر کرده است.
تومور به ارگان های دور دست منتشر شده است.

دیگر یافته های پزشکی
عوارض درمان جراحی سرطان معده

 شماتیک رشد سرطان معده

سرطان معده به سه شیوه منتشر می‌شود

  • مستقیم

سرطان از معده به اندام‌ها وبافت‌های مجاوری چون پانکراس، روده بزرگ، روده کوچک و پرده صفاق (لایه پوشش دهنده‌ی داخل حفره‌ی شکمی) می‌رسد.

  • از طریق سیستم لنفاوی

سیستم لنفاوی، مانند سیستم گردش خون، از مجموعه‌ای از غده‌های (گره‌های) واقع در سراسر بدن تشکیل می‌شود؛ این غده‌ها سلول‌های مورد نیاز فراوانی را تولید می‌کنند که سیستم ایمنی بدن برای مقابله با عفونت به آنها نیاز دارد.

  • از طریق خون

سرطان معده در این شیوه در دیگر قسمت‌های بدن، به ویژه در کبد، انتشار می‌یابد.

در درمان این بیماران مهم ترین مساله تشخیص دقیق است. با بررسی باید مشخص گردد که بیماری چقدر گسترش پیدا کرده است. متاسفانه در اغلب موارد بیماری تقریباً به صورت گسترده معده را درگیر کرده و به همین علت نیز باید حتماً بلافاصله بعد از تشخیص قطعی، CT شکم انجام شود و مشخص شود که آیا بیمار قابل جراحی هست یا نه. قابل ذکر است در صورتی که تومور قابل درمان باشد، عمل جراحی ضرورت دارد و بعد از عمل جراحی و ارزیابی نمونه ها و اطلاع از نحوه درگیری غدد لنفاوی داخل شکم، درگیری سروز و صفاق بیمار، شیمی درمانی و رادیوتراپی باید انجام شود.توصیه می شود که هر دو درمانبرای بیماران انجام شود، چون باعث جلوگیری از برگشت موضعی تومور می شود.

متاسفانه در اغلب موارد متاستاز(گسترش سلول های سرطانی) به سایر قسمت ها وجود دارد. در این موارد ابتدا باید شیمی درمانی و رادیوتراپی انجام شود و سپس بیمار برای جراحی ارجاع و تومور برداشته شود. در صورت متاستاز شدید، شیمی درمانی پیشنهاد اول است و در صورتی که بیماری غیر قابل درمان با روش های فوق باشد، باید از روش های تسکینی استفاده شود که شامل مسکن ها و استنت ها (لوله هایی که داخل معده گذاشته می شود) است. اخیراً روش های شیمی درمانی بسیار تغییر کرده و عوارض کم تری دارد و درصد بهبودی با استفاده از روش های جدید بسیار زیادتر شده است و حدود 60-50 درصد بیماران به درمان پاسخ مناسب می دهند.

دیگر یافته های پزشکی
عوارض خطرناک کوچک کردن معده چیست؟

 

انتخاب نحوه ی درمان به اندازه، محل تومور، مرحله ی بیماری و سلامتی عمومی فرد بستگی دارد. درمان سرطان معده می تواند شامل جراحی، شیمی درمانی یا پرتو درمانی باشد. فرد معمولا بیش از یک روش درمانی دریافت می کند. به عنوان مثال شیمی درمانی قبل و بعد از جراحی ممکن است تجویز شود. گاهی اوقات نیز از ترکیب هم زمان پرتو درمانی و شیمی درمانی استفاده می شود.

ممکن است یک تیم درمانی برای درمان فرد احتیاج باشد. پزشک ممکن است فرد را برای اقدامات درمانی به یک جراح سرطان معده دیگر ارجاع دهد. متخصصینی که در درمان سرطان معده شرکت دارند شامل متخصص سیستم گوارش، جراح، انکولوژیست و متخصص انکولوژی-رادیوتراپی می باشند. پرستار انکولوژی و متخصص تغذیه نیز ممکن است در تیم بهداشتی-درمانی فرد باشند.

کادر درمانی بیمار گزینه های درمانی موجود برای فرد را بررسی کرده، نتایج و عوارض جانبی آنها را ارزیابی می کنند زیرا درمان سرطان می تواند به سلول های سالم نیز صدمه بزند و عوارض جانبی ایجاد کند. قبل از شروع درمان فرد باید درباره ی عوارض جانبی آن از پزشک خود سوال کند همچنین باید درباره راه های پیشگیری یا کاهش آنها و تاثیراتی که درمان در فعالیت های طبیعی فرد می گذارد اطلاعاتی کسب کند. فرد به کمک کادر درمانی خود می تواند نقش فعالی در درمان خود ایفا کند.

دیگر یافته های پزشکی
درمان نئوادجوانت چیست؟ درمان سرطان پیش از جراحی

 

جراحی، شیمی درمانی (و گاهی اوقات پرتودرمانی) از راه های درمان سرطان معده محسوب می‌شوند. روش درمان با توجه به عامل‌های گوناگونی مانند موارد زیر انتخاب می‌شود:

  •     میزان پیشرفت سرطان و بزرگی تومور
  •     مرحله سرطان (انتشار یافتن آن)
  •     وضعیت سلامت عمومی

 

رعایت رژیم غذایی سرشار از مواد مغذی نقشی حیاتی در درمان سرطان دارد و احتمالاً از بیمار خواسته می‌شود تا به متخصص تغذیه مراجعه کند. مشاوره با متخصصی آگاه از شرایط بیمار سودمند است؛ بیمار در این جلسه‌های مشاوره از مزایا و معایب، میزان موفقیت، عوارض جانبی احتمالی و دیگر جزییات مربوط به راه های درمان سرطان معده مطلع می‌شود.

دارو در درمان سرطان معده داروهایی تجویز می‌شود که به ناهنجاری‌های خاص درون سلول‌های سرطانی حمله می‌کنند.

 

جهت ویزیت و ارتباط بیشتر میتوانید با شماره مطب جناب دکتر علی بخشی تماس حاصل فرمایید.

۰۲۱-۶۶۱۲۶۰۶۵

۰۲۱-۶۶۱۲۶۰۴۴

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *