درمان های انتخابی برای سرطان معده بر اساس نوع و مرحله آن

درمان های سرطان معده بر اساس نوع و مرحله آن

درمان سرطان معده به محل شروع آن در معده و میزان پیشرفت تومور بستگی دارد. سرطان معده از راه های مختلفی می تواند رشد و گسترش پیدا کند. تومور می تواند از دیواره معده به ارگان های مجاور دست اندازی نماید یا از طریق عروق و غدد لنفاوی گسترش یابد. در مراحل پیشرفته تومور از طریق عروق خونی به ارگان های دیگر از جمله کبد، ریه و استخوان دست اندازی می کند، به این مرحله متاستاز گفته شده و درمان سرطان توسط پزشک جراح سرطان معده در این مرحله سخت تر می باشد.

 

  • مرحله 0

سرطان معده در مرحله 0 محدود به لایه درونی معده بوده و به لایه های عمقی تر نفوذ نکرده است، از این رو می توان تنها با جراحی آن را در این مرحله درمان کرد و نیازی به شیمی درمانی یا پرتودرمانی نمی باشد.
جراحی می تواند به دو روش ساب توتال گاسترکتومی (برداشت قسمتی از معده) یا توتال گاسترکتومی (برداشت کل بافت معده) انجام شود. غدد لنفاوی ناحیه نیز برداشته می شود تا از گسترش احتمالی تومور جلوگیری کند.

دیگر یافته های پزشکی
نحوه جراحی سرطان معده به چه صورت است؟

 

  • مرحله 1

1A: بیماران در این مرحله تحت عمل جراحی برداشت کامل یا قسمتی از معده قرار می گیرند. همچنین غدد لنفاوی برداشته می شود و نیازی به اقدامات بیشتر پس از جراحی نیست.
1B: درمان اصلی در این مرحله نیز جراحی برداشت کامل یا قسمتی از معده می باشد. در شرایطی ممکن است قبل از عمل جراحی به منظور کوچک کردن سایز تومور، بیمار تحت شیمی درمانی یا شیمی درمانی+پرتو درمانی قرار بگیرد.
پس از جراحی بسته به اینکه غدد لنفاوی درگیری داشته اند یا خیر برای ادامه درمان تصمیم گیری می شود. در صورتیکه غدد لنفاوی هیچ درگیری از سلول های سرطانی نشان ندهند درمان تکمیلی نیاز نیست. اگر در غدد لنفاوی سلول های سرطانی یافت شود، درمان با شیمی درمانی یا شیمی درمانی+پرتو درمانی توصیه می شود.

 

  • مرحله 2

درمان اصلی مرحله دوم سرطان معده شامل جراحی برداشت معده به همراه قسمتی از صفاق و غدد لنفاوی است. بسیاری از بیماران قبل از جراحی تحت شیمی درمانی یا شیمی درمانی+پرتو درمانی قرار می گیرند تا سایز تومور کوچک تر شده و برداشت آن راحت تر شود. درمان تکمیلی پس از جراحی نیز می تواند تنها شیمی درمانی یا ترکیبی از شیمی درمانی و پرتو درمانی باشد.

دیگر یافته های پزشکی
نقش تغذیه و دارو و روش های درمان سرطان معده

  • مرحله 3

جراحی برداشت معده در این مرحله نیز درمان اصلی است، مگر در شرایطی که بیمار حال عمومی مساعدی برای جراحی نداشته باشد. برخی بیماران با جراحی و سپس شیمی درمانی کاملا درمان می شوند، در حالی که در برخی بیماران جراحی صرفا به کاهش سایز تومور و بهبود علائم کمک می کند.

  • مرحله 4

از آن جایی که سرطان در این مرحله به ارگان های دور گسترش یافته معمولا درمان کامل ممکن نیست و اقدامات درمانی معمولا به منظور کنترل سرطان و بهبود علائم انجام می شود.

این اقدامات درمانی می تواند شامل عمل جراحی بای پس معده یا برداشت معده باشد تا از انسداد معده و خونریزی احتمالی آن جلوگیری کند.

در برخی بیماران تومور با استفاده از لیزر، به کمک اندوسکوپ از بین برده می شود تا مانع از انسداد شود. در شرایطی که ریسک انسداد محل اتصال مری و معده یا معده و روده کوچک زیاد باشد از یک استنت نیز استفاده می شود.
همچنین شیمی درمانی به تنهایی یا به همراه پرتو درمانی می تواند امید به زندگی بیماران را تا حدودی افزایش دهد اما در این مرحله امکان درمان کامل سرطان وجود ندارد.

دیگر یافته های پزشکی
تاثیر تغذیه در سرطان معده

 

جهت ویزیت و ارتباط بیشتر میتوانید با شماره مطب جناب دکتر علی بخشی تماس حاصل فرمایید.

۰۲۱-۶۶۱۲۶۰۶۵

۰۲۱-۶۶۱۲۶۰۴۴

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *