درمان سرطان پستان
برای پیشگیری از ابتلاء به سرطان پستان در افرادی که احتمال ابتلاء در آنها بالا است، ممکن است از داروهای تاموکسیفن یا رالوکسیفن استفاده شود.
برداشتن هر دو پستان از طریق جراحی یک اقدام پیشگیرانه مفید در برخی از زنان پر خطر است. برای افرادی که ابتلاء به سرطان در آنها تشخیص داده شدهاست، میتوان از تعدادی از درمانها استفاده کرد، از قبیل جراحی، پرتودرمانی، شیمی درمانی و درمان هدفمند.انواع جراحی عبارتست از عمل جراحی حفظ پستان یا ماستکتومی. ممکن است در عمل جراحی یا در یک تاریخ دیگر عمل بازسازی پستان انجام شود.
در افرادی که سرطان در سایر قسمتهای بدن آنها گسترش یافتهاست، درمانها عمدتاً به منظور بهبود کیفیت زندگی و راحتی فرد انجام میگیرند. متخصصان اعتقاد دارند افزایش سن بارداری و عدم شیردهی دو عامل مهم در بروز سرطان پستان است، از همین رو بارداری و شیردهی احتمال بروز این سرطان را کاهش میدهد.
درمان قطعی سرطان سینه
در صورت احساس یک توده، اول از همه آرامش خود را حفظ کنید و مضطرب نشوید. ۸۰٪ تودههای داخل پستان، سرطانی نیستند. این توده اغلب کیست های بیضرر یا تغییرات بافتی در طول چرخه قاعدگی هستند. اما در صورت مشاهده هر چیز غیرعادی در پستان خود، به جراح سرطان سینه در تهران مراجعه کنید. سرطان پستان هرچه زودتر تشخیص داده شود، درمان راحت تری خواهد داشت.
معمولاً برای درمان ابتدا عمل جراحی انجام خواهد گرفت که بسته به اندازه تومور قسمتی یا کل این بافت برداشته خواهد شد. بعد از آن در صورت نیاز، شیمی درمانی انجام خواهد شد و در صورت لزوم رادیوتراپی یا برق گذاشتن یا پرتو درمانی انجام میشود که بسته به نوع و اندازه تومور و تشخیص پزشک متفاوت خواهد بود.
کارشناسان اعلام کردند ‘پالبوسیکلیب’ Palbociclib یک داروی خوراکی جدید در درمان سرطان پستان است که ظرفیت مقابله با سایر انواع سرطان را نیز دارد. این دارو با جلوگیری از فعالیت آنزیمهای CDK4 و CDK6، تقسیم سریع سلولهای سرطانی را هدف قرار میدهد. این دارو به واقع نخستین بازدارنده در برابر فعالیت دو آنزیم یاد شدهاست که عملکرد آن برای درمان سرطان پستان تأیید شدهاست.
عمل جراحی سرطان سینه
ماستکتومی یا پستانبرداری اصطلاح پزشکی شامل عمل جراحی جهت برداشتن یک یا هر دو پستان بطور کامل بوده و معمولاً جهت درمان سرطان پستان انجام میگیرد.میزان برداشت بافت پستانی در عمل ماستکتومی، بستگی به گسترش تومور و درگیری بافتهای اطراف دارد. گاهی افزوده بر برداشت توده سرطانی و بافت پستانی، گرههای لنفاوی زیر بغل و عضلات سینهای نیز برداشته میشود.
لامپکتومی
یک عمل جراحی رایج میباشد که در آن سرطان یا دیگر بافت غیرطبیعی از پستان حذف میشود.به لامپکتومی عمل جراحی حفظ پستان نیز گفته میشود زیرا بر خلاف ماستکتومی تنها بخشی از پستان برداشته میشود.
بافت مورد برش در این عمل جراحی معمولاً محدود است و تهاجم به بافت اطراف در طول جراحی وجود ندارد و روشی نسبتاً غیر تهاجمی میباشد.
پرتودرمانی سرطان سینه
پرتودرمانی به درمان بیماری با استفاده از پرتوهای نافذ مانند پرتوهای ایکس و آلفا و بتا و گاما که یا از دستگاه تابیده میشوند یا از داروهای حاوی مواد نشاندار شده ساطع میشوند گویند. پرتو درمانی استفاده از پرتوهای یونساز برای از بین بردن یا کوچک کردن بافتهای سرطانی است.
در این روش در اثر آسیب DNA، سلولهای ناحیه درمان (بافت هدف) تخریب و ادامه رشد و تقسیم غیرممکن میشود. اگرچه پرتو علاوه بر سلولهای سرطانی به سلولهای سالم نیز آسیب میرساند ولی اکثر سلولهای سالم بهبودی خود را دوباره بدست میآورند. هدف از پرتو درمانی از بین بردن حداکثر سلولهای سرطانی با حداقل آسیب به بافتهای سالم است.
کاربرد اصلی پرتو درمانی در معالجه یا تقلیل امراض سرطانی میباشد.
پرتودرمانی پس از عمل جراحی به ناحیه تخت تومور و گرههای لنفاوی داده میشود تا سلولهای توموری میکروسکوپی را که ممکن است از جراحی فرار کنند را از بین ببرد. ممکن است اثر مثبتی بر میکرومحیطزیست تومور داشته باشد.پرتودرمانی میتواند به صورت پرتودرمانی خارجی یا به عنوان براکیتراپی (رادیوتراپی داخلی) صورت گیرد. بهطور معمول رادیوتراپی پس از عمل برای سرطان پستان انجام میگیرد. رادیوتراپی میتواند خطر ابتلا به بازگشت دوباره را تا ۵۰–۶۶٪ کاهش دهد.
شیمی درمانی سرطان سینه
از درمان ها و داروهای شیمی درمانی نیز در برخی موارد گاهی قبل و گاهی بعد از عمل جراحی استفاده میشود.
جهت نوبت دهی، وقت مشاوره و ویزیت می توانید با شماره مطب جناب آقای دکتر عباس-علی بخشی جراح تیروئید، پستان و سرطان تماس حاصل فرمایید.
۰۲۱-۶۶۱۲۶۰۶۵
۰۲۱-۶۶۱۲۶۰۴۴
بدون دیدگاه