عملکرد غده تیروئید چیست؟
عملکرد غده تیروئید چیست ؟ غده تیروئید دو هورمون تولید می کند که در خون ترشح می شود. یکی از این هورمون ها تیروکسین نام دارد. این هورمون حاوی چهار اتم ید است و معمولاً به آن T4 می گویند. هورمون دیگری به نام تری یدوتیروکسین است که از سه اتم ید تشکیل شده و معمولاً T3 نامیده می شود. T4 در سلولها و بافتهای انسانی به T3 تبدیل می شود. T4 از T4 یا T3 ترشح شده توسط تیروئید دارای فعالیت بیولوژیکی است و بر فعالیت تمام سلول ها و بافت های بدن تأثیر می گذارد.
نقش هورمون تیروئید در بدن چیست
نقش هورمون تیروئید در بدن چیست T4 یا به به عبارت دیگر، T3 ناشی از آن، و T3 که مستقیماً از غده تیروئید ترشح می شود، متابولیسم سلول های بدن را تحت تأثیر قرار می دهد؛ به عبارت دیگر، سرعت عملکرد سلول های بدن را تنظیم می کند.با افزایش ترشح هورمونهای تیروئید، سلول های بدن سریعتر از حد طبیعی کار می کنند و به این ترتیب پرکاری تیروئید روی می دهد.در صورت وقوع پرکاری تیروئید به دلیل ترشح بیش از حد هورمون های تیروئیدی، افزایش فعالیت سلول ها یا ارگان های بدن ممکن است، به عنوان مثال، منجر به افزایش ضربان قلب یا افزایش فعالیت روده ای، افزایش دفعات دفع یا حتی اسهال شود.
کدام بیماری های تیروئید ممکن است رخ دهد
- کم کاری تیروئید (کاهش عملکرد تیروئید) – تیروکسین را نمی توان با توجه به نیاز بدن تولید کرد.
- پرکاری تیروئید (پرکاری تیروئید) – موادی تولید می کند که بیش از نیاز به تیروکسین باشد. (در کل ایران بهترین جراح تیروئید جناب دکتر علی بخشی می باشد)
شایعترین علائم بیماریهای شایع تیروئید چیست
کم کاری تیروئید
- خستگی
- احساس سرما
- افزایش وزن
- کاهش تمرکز
- افسردگی
پرکاری تیروئید
- کاهش وزن
- عدم تحمل گرما
- اضطراب و گاهی ناراحتی در چشم
بعضی اوقات علائم به ندرت ظاهر می شوند. آزمایش خون تجویز شده توسط متخصص غدد درون ریز وجود بیماری تیروئید را تأیید می کند.
جهت ارتباط بیشتر میتوانید با شماره مطب تماس حاصل فرمایید.
۰۲۱-۶۶۱۲۶۰۶۵
بدون دیدگاه