روش های درمان سرطان معده

جراحی لاپاروسکوپی معده

با برداشتن تومور در مراحل اولیه سرطان معده می‌توان آن را درمان کرد؛ معمولاً بخش آسیب دیده و سرطانی معده و گاهی اوقات تمام معده از بدن خارج می‌شود. این عمل گاهی توسط جراحی لاپاروسکوپی یا لاپاراتومی  صورت می‌پذیرد. با بهره‌گیری از بعضی تکنیک‌های جراحی حتی در صورت پیشرفته بودن سرطان و قابل علاج نبودن آن می‌توان علائم را تا حدی تسکین داد.

فرد می تواند در مورد انواع گزینه های جراحی ممکن برای خود با پزشک خود مشورت کند:

برداشتن بخشی از معده برای تومورهای ناحیه ی تحتانی معده: جراح سرطان معده بخش تحتانی معده را به همراه تومور خارج می کند و قسمت باقی مانده ی آن را به روده متصل می کند. غدد لنفاوی و یا بافت های مشکوک اطراف را نیز ممکن است خارج کند.

 

 جراحی و برداشتن کامل معده (گاسترکتومی)

برای تومورهای فوقانی معده: جراح تمامی معده به همراه غدد لنفاوی اطراف، بخشی از مری و روده ها و بافت های اطراف تومور را خارج می کند. در موارد نادری نیز ممکن است طحال را خارج کند. جراح سپس مری را به طور مستقیم به روده ی کوچک وصل می کند.

مدت زمانی که طول می کشد تا بیمار بهبودی خود را پس از جراحی بازیابد برای هر فرد متفاوت می باشد و ممکن است یک هفته یا بیشتر در بیمارستان بستری باشد. در روزهای اول پس از جراحی فرد ممکن است درد داشته باشد که داروهایی برای کنترل آن استفاده خواهد شد. قبل از جراحی درباره ی درد ناشی از عمل با پزشک خود مشورت کنید.

بسیاری از افرادی که جراحی معده می کنند برای مدتی احساس خستگی یا ضعف می کنند. کادر درمانی، بیمار را از لحاظ داشتن خون ریزی، عفونت یا مشکلات دیگر تحت نظر خواهد داشت.

جراحی ممکن است سبب اسهال یا یبوست فرد شود. این علائم نیز معمولا با دارو و یا تغییر رژیم غذایی قابل کنترل اند.

 

شیمی درمانی سرطان معده

شیمی درمانی یکی از روش‌های درمان سرطان معده با داروهای ضد سرطانی است که سلول‌های سرطانی را از بین می‌برد یا تکثیر آنها را متوقف می‌سازد. شیمی درمان تکمیلی، درمانی است که در آن از عمل جراحی در کنار شیمی درمانی استفاده می‌شود، برای مثال، احتمالاً یک دوره شیمی درمانی پس از عمل جراحی تجویز می‌شود تا هر گونه سلول سرطانی انتشار یافته از تومور اولیه نابود شود. البته گاهی اوقات شیمی درمانی پیش از جراحی برای کوچک‌تر کردن تومور و تسهیل عمل جراحی انجام می‌شود، این شیوه‌ی درمان سرطان معده را نئو ادجوونت گویند.

دیگر یافته های پزشکی
عوارض خطرناک کوچک کردن معده چیست؟

فرد ممکن است شیمی درمانی را در خارج از بیمارستان در مطب پزشک یا در خانه ی خود دریافت کند. برخی از بیماران برای این کار بستری می شوند.

 

عوارض جانبی این درمان به نوع دارو و میزان مصرف آن بستگی دارد. داروهای شیمی درمانی روی سلول های سرطانی که رشد سریع دارند اثر می گذارد اما ممکن است روی سلول های سالمی که رشد سریعی دارند نیز اثر بگذارد:

  • سلول های خونی

هنگامی که در اثر مصرف داروهای شیمی درمانی سطح سلول های سفید خون پایین می اید فرد مستعد عفونت یا خون ریزی می شود و احساس ضعف و خستگی شدیدی می کند. آزمایش خون فرد به طور مرتب توسط کادر درمانی چک می شود. در صورتی که سلول های خون فرد کم شوند پزشک ممکن است به طور موقت درمان را متوقف کند و یا دوز دارو را کم کند. برخی از داروها نیز وجود دارند که می توانند سلول های سفید خون را بالا ببرند.

  • سلول های موجود در ریشه موها

شیمی درمانی می تواند سبب ریزش موها گردد. پس از اتمام درمان موهای بیمار مجددا شروع به رشد خواهند کرد اما رنگ و ضخامت آنها ممکن است اندکی تغییر کند.

  • سلول های مخاط سیستم گوارش

شیمی درمانی می تواند موجب کاهش اشتها، تهوع، استفراغ یا زخم دهان و لب ها شود. کادر درمانی بیمار داروها و توصیه هایی را جهت کنترل این عوارض  به او می دهد. این عوارض معمولا پس از اتمام درمان برطرف می شوند.

دیگر یافته های پزشکی
علائم و نشانه های سرطان معده

برخی از داروهایی که برای درمان سرطان معده استفاده می شوند ممکن است سبب لکه های پوستی، ریزش مو و خارش یا بی حسی دست و پاهای بیمار شوند.

 

پرتو درمانی سرطان معده

در پرتو درمانی پرتوهای تابشی با انرژی بالا بر روی بافت سرطانی متمرکز می‌شود تا سلول‌های سرطانی از بین بروند یا تکثیرشان متوقف گردد. پرتو درمانی معمولاً برای درمان سرطان معده به کار برده نمی‌شود، اما گاهی اوقات برای کوچک کردن بخش خاصی از تومور سرطانی دامن زننده به سرطان کاربرد دارد.

 

 

پرتو ـ شیمی درمانی سرطان معده

در بعضی موارد ترکیبی از پرتو درمانی و شیمی درمانی (پرتو ـ شیمی درمانی) علاوه بر عمل جراحی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این روش درمان سرطان معده معمولاً نزدیک به زمان انجام عمل جراحی بر روی بیمار انجام می‌شود.

پرتو درمانی از اشعه ی پرانرژی برای از بین بردن سلول های سرطانی استفاده می کند. این درمان فقط روی ناحیه ای از بدن که تحت درمان است تاثیر می گذارد. برای درمان سرطان معده معمولا پرتو درمانی در ترکیب با شیمی درمانی به کار می رود.
پرتو از طریق دستگاه بزرگی به بدن بیمار تابانده می شود. این کار در بیمارستان انجام می گیرد. درمان در 5 روز از هفته و به مدت چند هفته انجام می شود.

عوارض جانبی این درمان به منطقه ای از بدن که درمان می شود بستگی دارد. پرتو درمانی قفسه ی سینه و شکم ممکن است سبب زخم، سوختگی مشابه آفتاب سوختگی یا درد در معده یا روده ها گردد. فرد ممکن است تهوع یا اسهال نیز داشته باشد. برای رفع این عوارض جانبی توصیه ها و داروهایی به بیمار داده می شود.

قرمزی، خشکی، حساسیت و خارش پوست در منطقه ی تحت درمان طبیعی می باشد.

در طول این درمان ممکن است بیمار احساس خستگی شدیدی داشته باشد، مخصوصا در هفته های پایانی درمان. فرد باید خوب استراحت کند. پزشکان توصیه دارند که بیمار فعالیت روزمره ی خود را حفظ کند اما از فعالیت های شدید و خسته کننده بپرهیزد.

دیگر یافته های پزشکی
بهترین زمان برای جراحی معده بعد از رادیوتراپی چه زمانی است؟

اگرچه عوارض جانبی پرتو درمانی می تواند آزار دهنده باشند اما پزشکان معمولا آن را کنترل کرده یا ازبین می برند. این عوارض معمولا پس از خاتمه ی درمان برطرف می شوند.

 

نظر پزشک متخصص جراحی سرطان معده

قبل از شروع درمان، فرد ممکن است نظر پزشک دیگری را درمورد تشخیص و درمان بیماری خود بداند. برخی از بیماران نگران اند که صحبت کردن در این مورد می تواند موجب دلخوری پزشک شود. اغلب عکس این قضیه درست است و اکثر پزشکان از این مسئله استقبال می کنند.

در صورتی که بیمار با پزشک دیگری مشورت کند ممکن است این پزشک با تجویز پزشک اول موافق باشد یا روش های درمانی دیگری را توصیه کند. به هر حال بیمار با این کار اطلاعات بیشتری به دست می آورد و بهتر می تواند شرایط را کنترل کند. بیمار همچنین ممکن است با این کار حس اطمینان بیشتری نسبت به تشخیص و درمان خود پیدا کند و مطمئن شود که بهترین گزینه را انتخاب کرده است. گاهی اوقات جمع آوری مستندات پزشکی لازم و صحبت کردن با یک پزشک دیگر ممکن است مدتی به طول انجامد. معمولا این تاخیر چند هفته ای در شروع درمان مشکلی ندارد و در اثر بخشی درمان تاثیری نخواهد داشت. برای کسب اطمینان بیشتر در این مورد، بیمار باید حتما با پزشک خود مشورت کند. برخی از بیماران مبتلا به سرطان معده احتیاج به مداخله ی درمانی فوری دارند.

برای پیدا کردن پزشک دوم معمولا راه های زیادی وجود دارد. فرد می تواند از پزشک معالج خود در این مورد سوال کند و یا به مراکز و بیمارستان های دیگر مراجعه کند.

 

جهت ویزیت و ارتباط بیشتر میتوانید با شماره مطب جناب دکتر علی بخشی تماس حاصل فرمایید.

۰۲۱-۶۶۱۲۶۰۶۵

۰۲۱-۶۶۱۲۶۰۴۴

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *